Thursday, July 31, 2014

UUS MAJA

Kes meil on viimase aasta jooksul külas käinud, on märganud uut pooleliolevat maja. Enamus inimestel on kohe küsimus, et mida seal ehitatakse. Eestlastel on selline komme, et enne kui asi valmis ei ole, suurelt rääkida ei taha. Nii ka meie sellest uuest ehitusest enne juttu polnud teinud, külalistele muidugi rääkisime, mis sinna tuleb.
Kuna eile toodi saekaatrist meile lauad ja Ahti pani nad täna staablisse, kõik see on uuele majale. Mis sinna siis tuleb?
Uue maja esimese korruse ühele poole tuleb suurem saal, kus saab korraldada laagrite ajal erinevaid sündmusi, pidada sünnipäevi, pulmi, koosolekuid, teha joogat. Esimese korruse järve poolsele osale tuleb suurem saunade pool, kus on soome sauna kõrval ka aurusaun, mullivann ja väike bassein ja muidugi ilus vaade Vaskna järvele.
Teisele korrusele tuleb 4 majutustuba meie külalistele.
Kuna me selle maja valmis saame, seda me oma külalistele lubada ei saa. Kuna meil on suur pere ja Vaskna turismitalu on ka selle suure pere kodu, siis riskida me ei julge esialgu, et võtta pangalaenu.
Kui kaugel me ehitusega oleme? Vundament, esimese korruse seinad ja katus on olemas. Tellitud on aknad ja voodrilaud, ostetud soojustus. Kui kõik see ka ehitatud saab on hästi, ideaalis oleks saali torud ja põrandaküte koos tsementpõrandaga aga nagu ma mainisin, on see ideaalis.
Silma ees on ettekujutus olemas ja see pilt on väga armas, sest asukoht on sellel majal hea, kuna seal paistab õhtupäike kõige kauem ja on ka tuulevaikne, saali kõrvale tuleb välja tore suvetuba koos istumisega. Milles oleme kindlad, et maja tuleb elerohelist värvi.
Tänu kõigile meie külalistele, tänu kellele see maja valmib. Ja ikka sellepärast, et meie külalistel siin mõnusam ja toredam oleks. Homseni!



Uus maja Vaskna tallu sõites

Punase katusega on uus maja Vaskna järve poolt vaadates

Uus maja külalistemaja parklast vaadatuna

Külalistemaja ja uus maja


Uus maja

Ahti pani täna saematerjali staablisse (uue maja materjal)



Vaskna turismitalu ja Vaskna järv 31.07.14

Suur Munamägi 31.07.14











Wednesday, July 30, 2014

HELENA FOTOD

Mõnus soojus jätkub, saab ujuda, paadiga sõita, õues võrkpalli mängida, matkata, grillida ja mida kõike veel.
Täna käis Munamäge pildistamas Helena. Tänane matkarada ja pildid siis sedamoodi. Homseni!

roos


Telkijad

Tee tallu

ja oledki kohal

Vana ja noor


Pildiallkirja lisamine

Hundinuiad








Mets võib ka päris pime olla

Rada



Sammal

Vaskna turismitalu ja Vaskna järv 30.07.14

Suur Munamägi 30.07.14


Tuesday, July 29, 2014

29 JUULI-OLEVIPÄEV

Täna, kakskümmend aastat tagasi avas kunstnik Olev Russ oma väikese Olevi onni Suurel Munamäel. Seal on põnevaid näitusi, samuti on võimalik seal endale osta kingituseks puuehe ja just imelt oma lemmikpuust.
Olev on teinud Munamäele põnevaid kujusid ja legendidel põhineva Ilmasamba, soovide puu, Vilberti pingi ja viimaseks tööks on Laena mulle kannelt Vanemuine. 
Täna sai Olevist tehtud foto tema onni uksel, mille peal on silt Tulõ kae perra! Alati uksed avatud pole, kuna Olevil on hulgaliselt tegemisi aga kujusid saab näha igal ajal ja aknastki tasub sisse piiluda, kui uksed suletud on. Palju jõudu ja jaksu Sulle Olev veel pikadeks aastateks siin Munamäel!
Homseni!

Olev Russ oma armsa majakese ees, täpselt nagu 20 aastat tagasi.

Olev oma kunstiteoste keskel

Laena mulle kannelt Vanemuine

Olevi viimane töö Suurel Munamäel

Eemal Suur Munamägi

Olev töötas aastaid koos meie naabrimehe Vilbertiga, nüüd tegi Olev sõbramehele uhke pingi

Öökull, Munamäe külastajaid jälgimas

Mis oli ennem, kas muna või kana

Armastab, ei armasta...

Kotkas Olevi onni katusel

Soovide puu teeb imelisi helisid , kui sinna mõni münt lasta

Vaskna turismitalu ja Vaskna järv 29.07.14

Vaade Suurele Munamäele 29.07.14

Monday, July 28, 2014

KÄRNKONNAGA TÕTT VAATAMAS.

Täna  oli väga ilus soe päev, hommikusöök külalistele algas hommikul vara, juba poole seitsme ajal. Sai ujumas käidud, oli äikest, sadas vihma, mis oli väga teretulnud. Nüüd on õhk hulga värskem.
Õhtul pildistama minnes oli keset teed üks suur kärnkonn, kellest ma soovisin foto teha. Kükitasin maha ja vaatasin teda päris lähedalt, konn oli väga rahulik ja vaatas mind sama uudishimulikult vastu, silm ei pilkunud. Põnevad olid ta silmad, mille must ei olnud ümmargune, vaid pikali triip. Kui ma temast lahkusin, keeras konn otsa ümber ja hüppas sõnajalgade vahele. Niisugune tore kohtumine! Homseni!

Silmside

Millised silmad!

Ülevalt vaadates

Sõnajalgade keskel


Sambla kena värv

Enela imeilus õisik


Vaade Vaskna turismitalule ja Vaskna järvele 28.07.14

Täna oli Munamäe ümber kummaline udu, mida ma enne näinud ei olnud  28.07.14